بازیابی رمز عبور فراموش شده وردپرس از دیتابیس

بازیابی رمز عبور

بدون شک برای همه ما پیش آمده است که رمز عبور را فراموش کرده باشیم و به دنبال بازیابی آن باشیم. در صورتی که رمز عبور ورود به مدیریت وردپرس سایتتان را فراموش کرده باشید، ساده ترین روش استفاده از بازیابی از طریق ایمیل است. ولی به هر دلیلی نمیخواهید از این روش استفاده کنید برای همین باید از راه دوم که در ادامه به توضیح آن خواهم پرداخت میتوانید استفاده کنید.

 

گام اول – ورود به پنل مدیریت هاست

برای تغییر رمز عبور کاربر (مدیر ، نویسنده و…) سایت پس از ورود به پنل مدیریت هاست باید به دنبال PhpMyadmin باشید. در هاست های cPanel از گزینه در تب Databases قرار دارد.

PhpMyadmin در سی پنل

 

گام دوم – پیدا کردن جدول مخصوص به کاربران در پایگاه داده

پس از ورود به بخش phpMyAdmin در صورتی که پایگاه داده های دیگری وجود داشته باشد، پایگاه داده (database) مربوط به وردپرس را پیدا کنید. داخل پایگاه داده خود وردپرس چندین جدول (table) وجود داره که هر کدام برای ذخیره بخشی از اطلاعات سایت از قبل نوشته ها ، دیدگاه ها و … وجود دارد که ما فقط با جدول wp_users که برای نگه داری اطلاعات کاربران در نظر گرفته شده است کار داریم.

جدول مخصوص به کاربران در پایگاه داده

 

گام سوم – ویرایش رمز عبور

پس از ورود به جدول wp-users اگر کاربران دیگر عضو باشند میتوانید اطلاعات مربوط به آنها را نیز مشاهده کنید. یوزر خود را پیدا کرده و بر روی گزینه Edit کلیک کنید. در صفحه ای که باز خواهد شد اطلاعات کاربر قابل ویرایش است. حتی یوزر که از داخل وردپرس امکان تغییر آن وجود ندارد از این قسمت میتوان ویرایش و تغییر داد.

سطر user_pass

در عکس بالا (به دلیل کیفیت پایین عذرخواهی میکنم!) سطر (row) مربوط به رمز عبور که با نام user_pass وجود دارد را مشاهده می کنید. با نگاهی به رمز شاید تعجب کنید! چون چیزی که در آن فیلد وجود دارد رمزی نیست که شما آن را وارد کرده باشید! پس این رمز چیست و از کجا آمده؟

سیستم مدیریت محتوای وردپرس برای نگه داری رمزهای عبور از تابع MD5 استفاده می‌کند کهاطلاعات را دریافت کرده و به صورت کد شده تحویل می‌دهد. در اصطلاح به این کار هش کردن (hash) گفته می‌شود.”

در صورتی که کدنویس و توسعه دهنده وب نباشید آشنایی با این مورد لزومی ندارد و در اینجا صرفا به خاطر یک اشتباهی که اکثر افراد مرتکب می‌شوند به این مورد اشاره کردم تا شما هم این اشتباه را مرتکب نشوید! اما کدام اشتباه؟

“دیده شده که افراد پس از وارد کردن رمز جدید خود بر روی دکمه ذخیره عملیات (Go) کلیک کرده و به صفحه ورود وردپرس باز گشته و رمز را وارد کرده ولی بازهم خطای رمز عبور اشتباه را مشاهده می کنند.”

دلیل اینکه چرا وردپرس به رمز وارد شده خطا میگیرد در این هست که گفتیم CMS WordPress رمزها را با استفاده از MD5 کدگذاری می کند و وقتی شما مستقیما در پایگاه داده رمز عبور خود را وارد می‌کنید به همان حالت خام ذخیره می‌شود ولی به موقع وارد کردن در صفحه ورود این رمز کدگذاری میشود و با رمز موجود در پایگاه داده بررسی می‌کند و به دلیل یکی نبودن داده ها خطا برگشت داده می‌شود.

 

گام چهارم – MD5 فراموش نشود؟!!

پس وقتی رمز عبور جدید را وارد کردید باید در فیلد کناری گزینه MD5 را انتخاب کنید و سپس عملیات را ذخیره کنید تا با مشکل مواجه نشوید.

md5 برای رمز

پیام کیوانی

نوشتن رو دوست دارم، چون باعث افزایش آگاهی خواننده میشه. تمام سعی ام این هست که مطالبی که می نویسم برای افرادی هم که مراجعه می کنند مفید و کاربردی باشه ولی قطعا مواردی خواهند بود که اصلا به درد شما نمی خورن! چون اینجا "وبلاگ شخصی" هست.

۴ دیدگاه‌

  1. سلام
    عالی بود دوست عزیز

  2. psdk گفت:

    عالیییییی بووووووود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *