10 نکته اولیه سئو برای بهینه سازی سایت
بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجوگر که به اختصار سئو نامیده می شود علمی می باشد که مدیران سایت ها باید آن را یاد گرفته باشند و یا از دانش سایر افراد استفاده کنند. با اینکه سئو خیلی پیچیده تر از برطرف کردن چند تا مشکل قالب و یا نصب افزونه هست ولی با این همه برخی از نکات ساده و ریز هم وجود دارند که در سئو از اهمیت بالایی برخوردار می باشند با این حال یادگرفتن و عمل کردن به آنها ساده می باشد. پس در این مطلب همراه ما باشید که 10 مورد را با هم بررسی کنیم.
1. پادشاه سئو، محتوا
بهترین مطلب ، مطلبی جدید می باشد که شما خودتان آن را به وجود آورده باشید. ارسال پست های کپی می تواند سایت شما را از دید موتورهای جستجوگر به عنوان یک سایت درجه دوم نشان دهد که خود حرفی برای گفتن ندارد و فقط و فقط از دیگران مایه می گذارد. شما تمامی مواردی که برای بالا رفتن سئوی سایت خود انجام می دهید برای این هست که مطلب شما به نتایج اول موتورهای جستجوگر برسد، برای همین اگر خود مطالب استانداردهای لازم را نداشته باشند به نتیجه ای که در نظر دارید نخواهید رسید. بهترین مورد که بدانید مطلب ارسالی شما استاندارد می باشد یا نه کافیست خود را به جای بازدید کننده از آن مطلب شما دیدن می کند بگذارید! آیا مطلب ارسالی مفید و کاربردی برای کاربر می باشد یا نه برای موتورهای جستجو آن مطلب تهیه شده است!؟
2. تبادل لینک
تبادل لینک با این که در حال حاظر مثل یک شمشیر دو لبه می باشد ، ولی هنوز هم برای بالا بردن سایت های در موتورهای جستجو ، حرف اول را می زند. برای اینکه مطمئن شوید لبه تیغ دار شمشیر به سمت سایت شما نمی باشد در تبادل لینک به چند نکته ای که اشاره می کنم دقت کنید.
- با سایت های هم موضوع تبادل لینک کنید.
- با سایت هایی در لیست سیاه موتورهای جستجو قرار دارند ، تبادل لینک نکنید.
- تمامی لینک ها را برای صفحه اول سایت تهیه نکنید.
- از کیوردهای مختلف و مرتبط برای تبادل لینک استفاده کنید.
- از تبادل لینک بیش از حد خودداری کنید. تعداد لینک های خروجی سایت را زیر 20 عدد نگه دارید.
برای تبادل لینک میشد موارد بیشتری را هم گفت ولی رعایت اینها کافی می باشد.
3. انتخاب نام مناسب برای تصاویر
یکی از نکاتی که در سئو کمتر به آن اشاره می شود ، بهینه سازی تصاویر می باشد. با اینکه این مورد بیشتر برای سایت هایی که در زمینه عکس و والپیپر فعالیت می کنند بیشتر اهمیت دارد ولی رعایت کردن این نکته برای سایر سایت ها هم می تواند ورودی بیشتر به دنبال داشته باشد. اولین مورد که باید رعایت شود نام خود تصویر می باشد. برای اینکه متوجه منظورم شوید فرض کنید من میخوام عکس یه خواننده برای مثال افشین رو بذارم! اگر عکسی که من آپلود می کنم اسم اش Dcshr20041.jpg هست ، بهتره که اون رو به Afshin.jpg تغییر بدم. به همین راحتی شما یک قدم بزرگ در ایندکس شدن تصاویر خود را برداشتید. راستی یادتون نره که از alt و title استفاده کنید.
نکته: در صورتی که از وردپرس استفاده می کنید. نقشه سایت افزونه yoast قابلیت ایندکس کردن تصاویر را دارد که می تواند در این زمینه کمک بسیاری کند.
4. استفاده از لینک های داخلی کوتاه
استفاده از لینک های کوتاه و قابل فهم در گرفتن بازدید از موتورهای جستجوگر مهم می باشد. برای همین از لینک هایی استفاده کنید که کلمه اصلی مطلب در لینک وجود داشته باشد. برای مثال در صورتی که من تنظیمات مربوط به لینک ها را انجام نمی دادم الان لینک این مطلب payam.keivany.ir/?p=261 بود. درسته که لینک پیشفرض کوتاه هست ولی خوانا نیست! برای همین منظور از کوتاه بودن لینک این هست که از واژه های کمتری استفاده شود و در عین حال لینک برای کاربران خوانا و قابل فهم باشد.
5. از قالب های استاندارد استفاده کنید
منظور از قالب استاندارد قالبی هست که دسترسی به بخش های مخلف سایت رو برای بازدید کننده به راحتی فراهم کنه و همچنین باعث سردرگمی نشود. قالب استاندارد باید با مرورگرهای مختلف سازگار باشد و از عناطر گرافیکی کمتر در آن استفاده شده باشد. قالب سنگین می تواند امتیاز منفی برای سئو سایت شما بدهد. پس در انتخاب قالب نیز دفت لازم را داشته باشید.
6. تهیه نقشه سایت
برای ایندکس سریع و بهتر استفاده از نقشه سایت Sitemap یک لزوم می باشد. نقشه سایت باید به صورت XML تهیه شود و به موتورهای جستجوگر معرفی کرد تا به محض اعمال تغییرات در سایت آنها را با خبر سازد. افرادی که از وردپرس استفاده می کنند می تواند از نقشه سایت افزونه yoast استفاده کنند و یا از افزونه مختص همین کار که Google XML Sitemaps نام دارد، استفاده کنند.
7. برجسته کردن کلمات مهم
استفاده از h1 – h6 و توپور کردن (B) کلمات مهم در محتوای مطلب علاوه بر اینکه می تواند خوانایی متن را برای بازدید کننده بالا ببرد برای موتورهای جستجو نیز مهم می باشد. در خود همین پست من برای اینکه تیترها بهتر دیده شوند از h2 استفاده کردم و برخی از کلمات رو هم Bold کردم. دقت داشته باشید که استفاده بیش از اندازه از h ها و یا بولد کردن بیش از اندازه می تواند به ضررتان نیز تمام شود. پس سعی کنید این مورد را فقط برای خوانایی متن استفاده کنید نه برای جلب توجه موتورهای جستجو.
8. از سایت های اجتماعی استفاده کنید
طی چند سال اخیر که استقبال کاربران از سایت های اجتماعی بالا گرفته است. گوگل به این موضوع اهمیت بیشتری داده است و سایت هایی که در شبکه های اجتماعی مخاطبان بیشتری داشته باشند، علاوه بر اینکه می توانند به صورت مستقیم بازدیدی را به سمت سایت خود منتقل کنند در نتایج گوگل نسبت به سایر سایت ها که از این شبکه های استفاده نمی کنند بالاتر خواهند بود. البته برداشت من این هست که گوگل این فاکتور را بیشتر برای شبکه اجتماعی خود «گوگل پلاس» در نظر گرفته بود. ولی الان که زمزمه های تعطیلی گوگل پلاس به گوش میرسه شاید این فاکتور ارزش خود را از دست بدهد ولی همچنان فراموش نکنید که استفاده صحیح از شبکه های اجتماعی می تواند تجارت شما را متحول سازد.
9. به فکر فریب دادن نباشید
فکر رسیدن به نتیجه مطلب در کوتاه مدت باعث خواهد شد که به سمت استفاده از تکنیک هایی بروید که برای کوتاه مدت جواب می دهند. ولی به محض اینکه گوگل مطلع شود که شما برای بالا در نتایج گوگل دست به چه کارهایی زده اید سایت شما را جریمه خواهد کرد. جریمه شدن سایت هم بسته به روش استفاده شما خواهد و حتی این امکان که گوگل سایت شما را برای همیشه از نتایج خود حذف کند وجود دارد. برای همین توصیه می کنم برای رسیدن به نتیجه صبور باشید.
10. از فلش استفاده کنید
با توجه به اینکه موتورهای جستجو نمی توانند فایل های فلش را بررسی کنند برای همین بهتر است که از آنها در سایت خود استفاده نکنید. با اینکه فلش کاربردهای زیادی دارد و در زیبا سازی سایت هم می تواند کمک بسیاری کند ولی خب این یه اشکال را هم دارد. همچنین برخی از دستگاه ها نیز قابلیت نمایش فلش را ندارند. البته این یه مورد آخر رو از اهمیت آنچنانی برخوردار نیست برای همین فکر نکنید که در سایت خود از فایل فلش استفاده نکنید سئو آن بالا خواهد رفت.
بررسی این وبلاگ!
اگر بخواهیم از 10 به این وبلاگ نمره بدیم تا این لحظه 8 رو باید داد! چون فقط 2 مورد از موارد گفته شده در این پست رو من خودم رعایت نکردم که اونها رو هم به زودی انجام خواهم داد. به نظر شما اون 2 موردی که رعایت نشده کدام گزینه ها هستند؟
سلام آقای پیام کیوانی من واقعا می خوام به صفحه اول گوگل برسم ولی هر کاری که می کنم نمیشه میشه بگین این سایتی که دارین مراحل چطوری پیش رفتین مثلا شما ده تا پست میگذاشتین و بعدش هم لینک واسه سایتتون گیر می آوردین
سوال بعدی اینه که لینک گرفتن شامل این میشه بری تو وبسایت دیگه و اسم سایتتو تو نظراتش بذارین
به خدا ممنون میشم جواب بدین آخه صفحه اول گوگل آرزوم شده
سلام، برای اومدن به صفحه اول گوگل اول باید دید شما در چه موضوعی فعالیت می کنید. در برخی زمینه ها و کیوردها رقابت به حدی شدید هست که حتی اومدن به صفحات دوم و سوم هم برای مدیرای سایت جای خوشحالی داره در مقابل برخی موضوعات نیز هستند که رقابت چندان جدی و رقبای قدرتمند وجود نداره و به راحتی و در مدت زمان کوتاه میشه به صفحه اول و رتبه های نخست گوگل دست یافت. پس اول باید موضوع و میزان رقابت در آن زمینه مشخص شود.
درخصوص اینکه میگید ۱۰ تا پست گذاشت و بعد لینک تهیه کرد که می تونه شامل نظر دادن تو سایت های دیگه باشه هم در این حد بگم که بیشتر سایت ها بخش نظرات شون تگ nofollow رو برای لینک ها دارن؛ پس لینک گذاشتن تو قسمت نظرات سایت ها و وبلاگ ها از لحاظ سئو ارزش چندانی نداره و شاید بتونه چند تا کلیک براتون داشته باشه!
مورد مهمی که میمونه محتوا هست. فرقی نداره تو کدوم موضوع سایت داشته باشی، تا وقتی که محتوای خوب و با ارزش نداشته باشی نمیتونی به نتایج نخست تو گوگل برسی، حالا اگر رقابت در آن زمینه شدید باشد نیاز به بکلینک پیدا خواهید کرد تا به سایت و صفحات خود اعتبار ببخشید! اگر شد با مدیر سایت های مشابه درخواست همکاری یا پست مهمان بدید و اگر نشد و مجبور به خرید بکلینک شدید باید در خرید هم دقت کنید که ضرری براتون به دنبال نداشته باشه.
درضمن قدمت سایت هم مهم هست و باتوجه به اینکه آدرس نذاشته بودید تا نگاه کنم، اگر سایتتون تازه تاسیس هست باید صبر کنید، اما اگر مدت زیادی از راه اندازی سایتتون می گذره و محتوای خوب هم دارید ولی به صفحه یک گوگل نرسیدید اون وقت باید چک کرد تا فهمید مشکل درکجای کار هست.