آموزش PHP – جلسه اول : متغیرها
متغیر نامی برای محلی از حافظه است که برای ذخیره داده ها به کار می رود. مقدار متغیر همانطور که از نام اش مشخص هست می تواند در طول اجرای برنامه بارها عوض شود. بنابراین از متغیرها بیشتر برای ذخیره داده هایی استفاده می شود که ثبات آنها اهمیتی ندارد.
قبل از اینکه بخواهید متغیر را تعریف کنید باید به موارد زیر دقت داشته باشید :
- متغیر در زبان PHP با علامت $ شروع می شود و می تواند هر طولی داشته باشد.
- نام متغیر نمی تواند با رقم شروع شود.
- PHP به حروف بزرگ و کوچک حساس می باشد برای همین بین 2 متغیر هم نام ولی یکی با حروف بزرگ و دیگری کوچک تفاوت وجود دارد.
- تمامی کدهای PHP به ; ختم می شوند.
در PHP برخلاف زبان هایی همچون C , Java نیاز به اعلان متغیرها نیست. منظور از اینکه نیازی به اعلان متغیرها نیست این می باشد که شما در هرکجای برنامه که نیاز داشته باشید از یک متغیر جدید استفاده کنید می توانید آن را مستقیما ایجاد کرده و استفاده کنید و نیازی به تعریف نوع متغیر نمی باشد.
فکر کنم دیگه توضیحات اضافی کافی باشه و بریم سراغ کدنویسی!
توجه : برای اینکه بتوانید کدهای PHP را اجرا کرده و نتیجه را مشاهده کنید می باستی لوکال هاست را بر روی کامپیوتر فعال کنید. برای این منظور من استفاده از نرم افزار EasyPHP را پیشنهاد می کنم قبلا هم در مورد چگونگی نصب و استفاده از آن توضیح داده ام.
کدهای زیر را در نظر داشته باشید.
<?php /** * @author payam * @copyright payam.keivany.ir */ $a = 5; $b = 2; $c = -4; echo $a.'<br>'; echo $a + $b.'<br>'; echo $b + $c.'<br>'; $a = "payam"; echo $a; ?>
توضیحات کدها
سطر اول مربوط به برچسب آغازین می باشد. تمامی کدهایی که به این زبان نوشته می شوند باید بین برچسب های زیر باشند.
<?php
php codes
?>
سطر 2 تا 5 مربوط به توضیحات برنامه می باشند. استفاده از توضیحات می تواند باث افزایش خوانایی کدها شود.
در سطم ششم ما اولین متغیر خود را با نام a ایجاد کرده ایم که دارای مقدار عددی 5 می باشد.
در سطر نهم از دستور echo استفاده شده است. این دستور یکی از روش های چاپ و نمایش در PHP می باشد. در همین سطر علاوه بر چاپ مقدار متغیر a از کد html نیز استفاده شده است! منظورم <br> هست. این کد کار اینتر را انجام می دهد.
دقت داشته باشید برای اینکه دستور <br> باعث بروز خطا نشود باید قبل از آن نقطه “.” گذاشته شود. همچنین چون ما میخواهیم این کد اجرا شود باید آن را بین دو علامت ‘ بگذاریم.
در نهایت به خط 12 میرسیم، جایی که متغیر a دوباره فراخوانی شده ولی اینبار با یک مقدار جدید! قبلا متغیر a از نوع عدد صحیح (integer) با مقدار 5 بود که الان به نوع رشته ای (string) با مقدار payam تغیر یافته است. اگر شما کدها را اجرا کنید ، نتیجه باید به صورت زیر باشد.
5
7
-2
payam
با توجه به خروجی می توان مشاهده کرد تا زمانی که متغیر a تغیر پیدا نکرده است همان عدد 5 می باشد. با توجه به همین اصل که میتوان مقدار متغیر را بارها در طی برنامه عوض کرد برای همین باید در استفاده از آنها دقت داشته باشیم.
اولین آموزش در همینجا به اتمام میرسد. ولی کار با متغیرها هنوز تمام نشده است!
سلام
یه سوال دارم
وقتی اطلاعاتو از مای اس کیو ال فراخوانی میکنم یه لینک روشه که راهنمای مکنه به یه صفحه ی دیگه می خوام تو اون صفحه بفهمم روی چه عکسی کلیک شده تا اومده تو این صفحه
بعد عکسو دوباره نشون بدم با توظیحاتش
با تشکر
سلام، به صورت کامل متوجه منظورتون نشدم! ولی برای اینکه بدونید کاربر روی چه چیزی کلیک کرده باید اون لینک که میتونه تصویر باشه رو مقدار دهی کنید و در صفحه ای که میخواهید تصویر با اطلاعات اش نمایش داده شود با استفاده از کدهای هدر و یا POST این مقدار رو بدست آورید و از روی آن تصویری که روش کلیک شده را شناسایی کنید. این روش در حالتی که تعداد عکس کم هست جوابگو هست که معمولا برای بنرهای تبلیغاتی از این شیوه استفاده می شود.